Монахини изпълниха „We Will Rock You” на Queen и станаха сензация в мрежата

0
Монахини изпълниха „We Will Rock You” на Queen и станаха сензация в мрежата

Монахини от сдружението „Дъщерите на Св. Павел“ направиха истински фурор в интернет, след като изпяха легендарната песен от 1977 г. на група Queen – „We Will Rock You“.

Видеоматериалът, публикуван в социалната мрежа Facebook за 9 дни събра над 21 милиона преглеждания и десетки хиляди харесвания, коментари и споделяния. На него се вижда как божиите служителки се веселят и танцуват, изпълнявайки световния хит.

Според журналисти църковните служители не водят аскетичен живот. Монахините вярват, че песните могат да обединят хората по целия свят.

Композицията „We Will Rock You“ е издадена през 1977 г. и бързо печели любовта на слушателите по цял свят. Тя стана известна със своя запомнящ се ритъм: два удара с крак и пляскане с ръце. Автор на песента е китаристът на „Куин“ Брайън Мей.

Групата прави фурор с песента на музикалния фестивал „Live Aid“.

Това не е първото музикално изпълнение на монахини, което попада в центъра на общественото внимание. Преди 10-ина дни послушничките от перуанската група „Las Siervas“ се подготвяха да изпълняват авторски рок парчета пред папата и това също се превърна в интернет сензация.