Журналист към Джокович: 7 титли в Австралия – не е толкова зле!

0
254
Журналист към Джокович: 7 титли в Австралия – не е толкова зле!

На пресконференцията на Новак Джокович след спечелването на феноменалната му 7-а титла от Australian Open се случи нещо, което накара всички присъстващи да подобрят още повече настроението си.

„Спечелихте 7-а титла от Австралия и 15-а от Големия шлем…“, започна въпроса си журналист със забавен италиански акцент, но не успя да го довърши. Тонът му беше сякаш това е нещо, което се случва всеки ден и Ноле реши да се пошегува с това. „Not too bad“ („Не е толкова зле“), каза сърбинът, сякаш имитирайки дон Вито Корлеоне от „Кръстникът“, а препълнената с репортери зала избухна в продължителен смях.

Клипчето за броени часове се превърна в интернет сензация и предизвика интереса дори и на хора, които не се интересуват от спорт.

Репортерът, предизвикал всичко това, всъщност е един от доайените в тенис журналистиката.

Убалдо Сканагата има почти 50-годишен стаж в областта и е отразявал на живо над 150 турнира от Големия шлем. Интервюирал е на практика всички топ тенисисти от последните десетилетия.

Роден е през 1949 г. и на млади години е играл тенис, но тенис журналистиката се оказва призванието му в живота. Сканагата минава за един от най-големите италиански капацитети. От четирите турнира за Големия шлем, Australian Open  е най-малко посещаваният от него – „само“ 28 пъти. За сравнение, италианецът има 35 турнира US Open, 43 – „Ролан Гарос“ и 45 – „Уимбълдън“.

Преди забавната случка с Джокович, италианецът се „изяви“ и на пресконференция на Рафаел Надал, на която… подремна. Това не остана незабелязано от Рафа и също бе повод за повдигане на настроението.

Но всичко е простено на сеньор Убалдо Сканагата – след 50 години в бранша, едва ли някакви си 15 титли от Големия шлем могат да го впечатлят особено. Not too bad!