„Морска администрация“ вече е с катер

1

nov_kater54Той ще замени катера на ведомството, който потъна при инцидент преди около 2 месеца. За да проследи операцията по пускането на плавателния съд на вода, на пристанище „Изток“  пристигна и директорът на Изпълнителна дирекция „Морска администрация“ капитан Георги Цветков.

„Спасител 2“ е дълъг 9,80 м., тежи 6 т. и ще контролира движението в района на Русе и о. Батин. В Русе той ще получи ново име, тъй като настоящото не отговаря на характера на дейността, която ще извършва.

nov_kater_kan_g_cvetkov15По думите на к.д.п. Георги Цветков, в близките дни на собствен ход през Констанца трябва да пристигне втори, по-мощен кораб, който ще бъде дислоциран в района на Свищов. Основната задача на двата плавателни съда ще бъде осъществяването на контрол и следене за спазване на ограниченията в габаритите и натовареността на преминаващите кораби.

nov_kater5496В момента дейността на русенската „Морска администрация“ е затруднена, тъй като ведомството няма нито един подходящ плавателен съд, след като преди два месеца катерът „Пристис 1” бе потопен от килнат на една страна кран при строежа на Речния информационен център.

зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Кой го купи, стария дето го потрошиха плати ли го някой?
    Хайде най-после напишете нещо информативно в новините.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук