Обсъждаме изграждането на хидротехнически средства по Дунав

1

Това каза министър Вигенин, който на връщане от северната ни съседка направи кратко посещение в Русе, в рамките на което се срещна с областната и общинските управи. Обсъждането е било в стратегически план, в рамките на съвместните дейности по Дунавската стратегия, тъй като изграждането на такива съоръжения е дълъг процес, който изисква и солидно финансиране. Министър Вигенин е обещал също според възможностите си да съдейства за изграждане на нормална пътна връзка от Русе до В. Търново и съответно – с магистрала „Хемус“.

kr_vigenin-rs62„Русе може да стане център на трансграничното сътрудничество между България и Румъния“, каза още Кристиян Вигенин. В тази връзка зам.-кмета по устройство на територията Димитър Наков е разговарял за евентуалното разкриване в Русе на Център за управление на риска и територията.

Заместник-кметът е поставил на вниманието на Кристиян Вигенин въпросите  за необходимостта от изграждане на Дунав мост 2, както и за преместването на Техническия секретариат по Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013г.“ от Кълъраш в Русе. Коментирани са били още евентуалното изграждане на скоростния път Русе-Свиленград, както и рехабилитация на ЖП линията Русе-Варна и построяването на интермодален терминал.

Външният министър е заявил подкрепа по поставените проблеми и е заявил готовност те да бъдат коментирани на планираното през месец октомври във Варна съвместно заседание на правителствата на Румъния и България.

зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук