108-те вентилационни отвора

“Муле” на телефонни измамници отива на съд в Русе

Автор:
12 ян. , 2018  

48-годишен мъж, „работещ“ като „муле“ на телефонни измамници, ще бъде изправен пред съда, съобщиха от Районната прокуратура в Русе.

Обвинението срещу Румен Р. от великотърновското село Присово е за това, че на 6 октомври 2016 г. в Русе, в съучастие с неустановен човек, извършил телефонна измама.

Жертвата била жена. Тя дала 29 000 лева, след като била подмамена по позната схема – да съдейства на полицията при залавяне на престъпници, извършвали обири, които следели и нея. Преди това получила обаждане от номер на румънски мобилен оператор, като й били отправени закани за физическо насилие, както и че ще бъде убита.

Обвиняемият бил вече осъждан. След като излязъл от затвора, той се препитавал чрез предлагане на строително-ремонтни услуги. За да си набави доходи, влязъл в контакт с неустановен човек, осъществяващ телефонни измами. Последният му предложил да получава пакети с пари от различни адреси на територията на страната. След като задържи за себе си възнаграждение в размер на 10 процента от стойността, останалата част да оставя на указани места. Там Румен Р. намирал нова СИМ карта и мобилен телефон, с които поддържал контакти занапред с човек, който направлявал действията му.

По описаната схема на 6 октомври 2016 г. мъжът бил изпратен с негов автомобил в Русе. В крайдунавския град той взел парите, оставени преди това от жената, която следвала инструкциите на “полицая”.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от съда.Comments are closed.