Мутафчийски: Пациентите признават, че са с фалшив сертификат, когато се влошат

0
Венцислав Мутафчийски

Все по-често се случва приети за лечение да признават, че са с фалшив сертификат. Това се случва, когато състоянието им се влоши, заяви пред БНТ шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчиийски. По думите му над 90% от постъпилите в болницата не са имунизирани. Към момента във ВМА няма свободни интензивни легла, допълни той.

В първото си интервю от много време насам Мутафчийски заяви, че винаги е казвал истината, макар това да е предизвиквало безпокойство у много хора. Той оглавяваше закрития вече Национален оперативен щаб за борба с пандемията. Като такъв през миналата пролет той заяви, че очаква много хора да измрат.

Минимум 250 фалшиви сертификата са издадени в Раковски и Асеновград

„Щом смятат, че ген. Мутафчийски е носител на Covid-19, нека се скрие ген. Мутафчийски. Но за съжаление това не даде добър резултат, защото Covid-19 не изчезна.“, заяви той.

Мутафчийски каза още, че не се срамува от действията си, но е разочарован от ниското ниво на ваксинация у нас. Той призова хората да се имунизират и да не вярват на съвети, че хронично болните не бива да си поставят ваксина.

„Хора, когато ви кажат да не се ваксинирате заради много придружаващи заболявания, това е пълна лъжа. Многото придружаващи заболявания са първа индикация за имунизация“, заяви той.