Музикален конкурс ,,Томас Кути‘‘ в Русе

0

Националният етап на Международния музикален конкурс ,,Томас Кути‘‘ ще се проведе на 9 юли от 12 ч. в  Община Русе, зала ,,Култура‘‘, на ул. ,,Цариброд‘‘ 3.

Той се организира от Асоциация на Лайънс клубовете – Дистрикт 130 България със съдействието на русенските Лайънс клубове и Общинския детски център за култура и изкуство. В конкурса  ще вземат участие 10 младежи до 26 години.

Всяка година се избира един инструмент, с който младите музиканти да се състезават. През 2022 г. това е човешкият глас и изпълнителите ще трябва да покажат своите певчески умения.

Те ще се състезават в два тура.

Първи тур 12 -15 ч.:

Младежите ще изпълнят две от предварително заявените произведения. Ще бъдат излъчени трима участници, които ще продължат във втори тур.

Втори тур 15:30 – 16 ч.

Изпълнение на третото заявено произведение. Ще бъдат определени носителите на първо, второ и трето място.

Награждаването ще се състои в 16:30 ч.

Оценяването ще се извърши с явно гласуване по десетобална система от професионално жури в състав – оперната прима Мариана Цветкова, проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, и директорът на Държавна опера- Русе Пламен Бейков.

Класиралите се на първите три места в конкурса ще получат парични награди от Асоциация на Лайънс клубовете – Дистрикт 130 – България. Носителят на първа награда от националния етап ще представи България на финалния кръг на 30-ти Европейски LIONS музикален конкурс ,,Томас Кути‘‘, който ще се проведе на 27-29 октомври по времето на Европа Форум в Загреб.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук