„На върха на ножа“ II връща „живия“ огън в кухнята

0

Това съобщиха организаторите от Клуба на професионалните готвачи и Професионалната гимназия по туризъм в Русе.

В събота, в 9,30 ч. в етноресторант „Балкан“ ще се проведе първата част от надпреварата – състезанието за непрофесионалисти. Участие в него ще вземат 8 отбора от Русе и Велико Търново, очаква се участие да вземе и отбор от румънския град Кълъраш.

Темата на състезанието ще бъде „свободна“, всеки отбор ще има задачата да приготви „любимо ястие“. Готовия продукт ще бъде оценен от професионално жури, от средите на шеф-готвачите.

Основните цели на надпреварата са две, поясни Ивайло Димитров, председател на Клуба на професионалните готвачи в Русе. На първо място – Русе да намери своето място на „кулинарната карта“ на България и на следващо – да се засили интереса към регионалната кухня. Така, според него, ще се допринесе за развитието на туристическия и ресторантьорския бизнес в региона.

Заведенията по света все повече залагат на собствените марки, подчерта шеф Димитров. В заведенията, обект на туристическия интерес се предлагат храни и продукти, собствено производство, в ограничен „тираж“, така че всеки да остане с чувството, че е опитал нещо уникално, създадено специално за него.

Една от крачките на Клуба на готвачите в Русе в това направление ще бъде възвръщане позициите на типичните за региона супи и чорби в менюто на заведенията, каза шеф Димитров. Другото е приготвянето на ястията на „жив“ огън, което, по думите му, им предава съвсем различен вкус отколкото върху конвенционалните готварски уреди, работещи на електрически ток и газ.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук