Набират доброволци за битката с COVID-19 в дом „Възраждане“

0
180

Призив към здравните специалисти да се включат в борбата срещу коронавируса в Дома за стари хора „Възраждане“ отправи и.д.-кметът на Русе Енчо Енчев.

На среща със здравните работници на територията на Общината той подчерта сложната ситуация в дома и апелира към тях да се включат в борбата с коварния вирус.

„Персоналът към този момент е недостатъчен, за да покрие всички нужди на потребителите на социалната услуга“, подчерта и.д.-кметът и призова професионалистите по здравни грижи да подпомогнат екипа на дома. Още повече, че работата на служителите в социалното заведение е допълнително затруднена, поради разделянето на обитателите на дома на няколко места, с оглед тяхната сигурност.

„Всички вие, по време на усложнената епидемична обстановка, направихте необходимото, което се изисква от вас, за да се чувстват хората обгрижени и защитени. Сега е време отново да подадем ръка“, каза г-н Енчев.

Със същия призив общината се обърна и към факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“, както и към Българския червен кръст, доброволци от които вече са част от екипа на дом „Възраждане“.

И.д.-кметът се срещна и с директорите на детски ясли, за да бъдат обсъдени всички мерки за безопасност. И в яслите, аналогично на детските градини в общината, ще бъдат закупени предварително маски, калцуни, шлемове, костюми и дезинфектанти, за да може да се реагира веднага в случай на създала се ситуация, свързана с COVID.