Над 100 спортисти мериха сили в турнир “Купа Дунав”

0
58
Над 100 спортисти

Над 100 спортисти от България и Румъния мериха сили в международния турнир по тенис на маса “Купа Дунав”, който се проведе през уикенда в Русе, съобщиха организаторите от СКТМ “Дунав” и румънската верига по тенис на маса за аматьори “АмаТур”. През двата състезателни дни в залата на ул. “Щип” състезатели от двете страни мериха сили в четири категории: начинаещи, напреднали, оупън и елит.

В категория “Елит” победител стана русенецът Павел Цолов – бивш състезател на “Дунав”. На финала той се наложи над Андрей Макаренко от Румъния. Бронзови медали взеха румънците Енчу Александру и Мавачою Мариан.

В категория “Оупън” шампионската титла бе спечелена от Алин Николае /Румъния/, второ място зае Силвиу Митреа /Румъния/, с бронзови медали се окичиха Дан Петров и Ница Владия /Румъния/.

Мустафа Мустафов /България/ спечели титлата в категория “Напреднали”. На финала той се наложи над Рейхан Исмаилов /България/. Трето място бе поделено между Аско Атанасов /България/ и Кристеску Кристиан /Румъния/.

В категория “Начинаещи” шампион стана Йордан Камарашев /България/, който се наложи на финала Джанер Бекиров /България/. Флорин Томеску и Мариус Томасу от Румъния останаха с бронзовите медали.