Над 150 участници

Над 150 участници в ученическия конкурс „Стоян Михайловски“

Автор:
13 окт. , 2017  

Над 150 ученици от цялата страна, на възраст от 2-ри до 12 клас, са изпратили свои творби за участие в X Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”.

Това съобщиха организаторите от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе след изтичане на срока за приемане на материали.

Конкурсът се провежда в два раздела: „Литературно творчество” и „Журналистика”, като за поредна година има обявени теми. За първия раздел тя е „Невъзможното щастие” и е посветена на 130-ата годишнина на Димчо Дебелянов, а за втория е „Всичко се състои в нашите задружни сили” и е посветена на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

Интересът и тази година е огромен, като доказателство са големия брой участници от цялата страна и техните творби, разпределени в три възрастови групи – от І до ІV, от V до VІІ и от VІІІ до ХІІ клас. Участват млади поети, писатели и журналисти от Русе, Варна, София, Казанлък, Велинград, Пловдив, Търговище, Шумен, Разград, Монтана, Троян, Тервел, Карнобат, Кърджали, Перник, Добрич, Сливен, Тутракан, Кюстендил, Бяла Слатина, Видин, Петрич, Стражица, Провадия и др. Над 85 са творбите, изпратени за участие в раздел „Литературно творчество“ /поезия и проза/, 47 млади автори с 50 творби и 6 колектива, с над 40 участници в тях – в раздел „Журналистика“. Те ще бъда оценявани от жури с председател  доц. д-р Руси Русев от РУ „Ангел Кънчев”.

Награждаването на отличените млади творци ще бъде в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, като те ще получат дипломи, плакети и предметни награди, осигурени от спомоществователи. Церемонията и празничният концерт ще се състоят на 28 октомври, от 11:00 ч., в зала „Европа” на Доходно здание.Comments are closed.