Над 2000 русенци висят с големи борчове

0

Това каза пред журналисти частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. По думите му, става дума за хора, които имат по над 10 и дори 30 заведени дела, защото дължат пари на някого. „Това са хора, които живеят за да трупат дългове. Не ги интересува, че завличат близки, приятели, роднини”, коментира Хаджииванов.

По думите му пари от дългове в момент на криза се събират изключително трудно. Около 5000 души са само в неговата кантора, работещи и пенсионери, които погасяват дългове.  Длъжници имало в абсолютно всички сфери, без изключения.

Преди време клиенти на кантората на Хаджииванов са били повече от 10 от общинските съветници, но в този мандат на местния парламент няма длъжници. Стари познайници били и хора, които участваха в палатковия лагер пред съда, които преди време  дължали хиляди за неплатен наем на заведения към Община Русе.

През тази година като тенденция, Хаджииванов очерта увеличаване на случаите, в които Общините си търсят задълженията от граждани по местни данъци чрез съдия изпълнители. Само в неговата кантора има заведени 153 дела от Община Русе, 122 от община Две могили и 103 от Община Сливо поле. Общините трябвало да съберат максимално бързо парите си, тъй като тези суми имат давност от 5 години и ако не бъдат взети в този период, се губят автоматично от администрациите.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук