Оборудват „Всех Святих“ с електронни камбани

0
Патриарх

Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха представители на сдружението „Всех Святих“, на Русенската митрополия и бизнесмени. Така, според членовете на Епархийския съвет, обслужването им ще бъде по-лесно, отколкото на традиционните. В свое писмо Негово Светейшество българският патриарх Неофит, който е съпредседател на сдружението за възстановяване на храма подчертава, че е по-удачно да се изработи нов иконостас, копие на стария. Запазените икони ще бъдат съхранени и поставени на новия иконостас.

Другата новина от срещата е, че Сдружение „Всех Святих“, което изгражда храма, ще прехвърли собствеността му на Русенската митрополия.

В срещата взеха участие представители на сдружението „Всех Святих“, на Русенската митрополия и бизнесмени. Намеренията са до края на годината сградата на църквата да бъде свързана с вода и електричество, стана ясно още по време на дискусията. В най-бързи срокове ще се осигури видеонаблюдение срещу крадци, тъй като вече е имало посегателства. През следващата година ще се мисли и за нейното вътрешно обзавеждане.

При разговорите Стоилов запозна присъстващите и с полученото писмо с готовност за дарение на иконостас от собственика на софийска фирма Ивайло Иванов.

Началото на строежа на храма беше поставено през 2007 г., като средствата за изграждането са основно от дарения. Църквата е пълно копие на съборения на 26 октомври 1975 г. едноименен храм по нареждане на Градския народен съвет. За нейното довършване са необходими 250 000 лева.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук