Спрягат шестима за шефското кресло в русенския театър

0
Благотворителен концерт

Освен изпълняващия в момента длъжността Орлин Дяков, очаква се в обявения от Министерството на културата конкурс за длъжността документи да подадат още актьорите Косьо Станев, Венцислав Петков, който преди 7-8 години заемаше директорското кресло и Дина Шошева.

Не е изключено документи да подадат режисьорите Александър Беровски, който преди време беше уволнен от Дяков и Пламен Панев, който  оглавяваше трупата преди 2 мандата.

Конкурсът за поста се очакваше още през миналата година, но падането на правителството осуети намерението на културното министерство да го проведе. Реално от година и половина театърът няма избран директор, а поста се заема от Дяков до провеждане на конкурс.

От културното министерство обявиха, че новият шеф на русенските драматици ще бъде назначен на поста за четири, а не както до сега за три години. Именно за това, кандидатите трябва да представят своята концепция за развитие на културния институт за четири години напред. Кандидатите трябва да  имат завършено или „театрално изкуство” или арт мениджмънт. Те трябва да имат управленска компетентност, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук