Над 250 литра алкохол задържани на Дунав мост

0
Снимка: Агенция "Митници"

Над 250 литра алкохол иззеха през последните дни митнически служители при проверки в района на ГКПП Дунав мост край Русе, съобщиха от Агенция „Митници“.

Пиячката била укрита зад товара в две превозни средства, излизащи от страната в посока от България към Румъния.

На 05 юни при проверка на напускащ страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, митничарите открили 162 бутилки с общо 151,400 литра алкохолни напитки /мастика и ракия с различни търговски марки, с български акцизен бандерол/, укрити зад превозвана дограма в товарното отделение.

Ден по рано, при друг аналогичен случай били намерени 192 бутилки от 0,5 до 1 литра с общо 115,200 литра ракия, мастика, уиски и 1600 къса /80 кутии/ цигари с български бандерол, укрити зад палети с хранителни стоки  в товарен микробус с българска регистрация, пътуващ от България за Австрия.

От Агенцията уточняват, че цялото иззето количество бутилки с алкохол и кутиите с цигари са облепени с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство и за тях не са представени необходимите придружителни документи по Закона за акцизите и данъчните складове. На нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения.

Бъди свободен