Над 4 300 станаха жертвите от земетресението в Турция

0

Над 4 300 са вече жертвите след мощното земетресение в Турция вчера сутринта, последвано от друг силен трус по обяд, съобщават информационните агенции.

Турция съобщава за повече от 2 900 загинали и близо 16 хиляди ранени. По информация от властите и спасителните служби в Сирия, цитирани от Франс прес, жертвите там са близо 1500.

Ниските температури, снегът и дъждът затрудняват търсенето на оцелели. Спасителни екипи и помощ от целия свят пристигат в опустошените райони. Всяка минута е важна, а следващите часове ще бъдат решаващи за издирването на затрупани хора.

Тази нощ е регистрирано ново земетресение в централна Турция с магнитуд 5,6 по Рихтер, по данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Страната беше разтърсена и от серия вторични трусове.

В десетте най-засегнати района са мобилизирани 2 256 медици с 602 линейки, 187 спешни екипа, две въздушни линейки. Работи се и по създаването на полева болница“, каза Фахретин Коча, министър на здравеопазването на Турция.

От Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации в Турция съобщават за 6217 срутени сгради. Изпод отломките на рухнали здания са извадени и спасени 7840 души.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук