Връщат маските в болниците и обществения транспорт в Русенско

0

Връща се изискването за носене на предпазни масти в болничните и социалните заведения, и в обществения транспорт в Русенско.

Ограничителната мярка, която е регламентирана в Заповед на Регионалната здравна инспекция, влиза в сила от утре, 28 юли и поне засега ще бъде в сила до края на м. август.

Препоръчва се спазване на дистанция от метър и половина на местата, където се събират повече хора и работа от вкъщи, ако това е възможно. Работодателите трябва да осигуряват редовно проветряване и дезинфекция, както и недопускане до работните помещения на лица със симптоми като повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други респираторни проблеми. Задължително става и провеждането на засилен сутрешен филтър в детските заведения. Ежедневен филтър ще бъде въведен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни. В обсега на контрола попадат както ползващите услугите, така и персонала.

Като причина за въвеждане на ограничителните мерки се посочва повече от четири пъти увеличената заболеваемост от Ковид-19 в региона. От 60 през първия ден на юли, в края на месеца те вече са 304. През вчерашния ден са установени 46 новозаразени. 41 са настанените за болнично лечение.

Общо заразените от началото на юли до сега са 517, като близо 20% от тях са се разболели през последните два дни. Регистрирани са два епидемични взрива. Единият е бил в Центъра за психично здраве в Русе. Там са се разболели три жени и един мъж на възраст между 34 и 51 години. Второто огнище на заразата е било в Дома за стари хора в село Николово. Там с Ковид-19 са били диагностицирани двама души от персонала и девет от обитателите.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук