Над 400 любители на бягането се включват в “Tabachka Trail Run” 

0

Над 400 любители на бягането са заявили участие във второто издание на любителското състезание по бягане Tabachka Trail Run /Reloaded/, съобщават организаторите от Клуб по бегови спортове в Русе „Runners of Ruse“. 

40 от заявките за участие в надпреварата, която ще се проведе в неделя, 27 ноември, са от чужбина. Състезателите са на възраст от 6 до 76 години, трасетата са с дължина 6, 10 или 23км., преминаващи изцяло в дебрите на Природен парк Русенски лом. Стартовете започват от 10:30ч., а маршрутите се движат по панорамни пътеки около селото, през пещери, скали, забележителности, а най-дългата дистанция достига до село Пепелина и пещера Орлова чука. 

Старт-финалът на надпреварата ще е пред читалището на с. Табачка. Организаторите са подготвили придружаваща програма, която включва провеждане на игри с награди, а музикантите от Artificial comet и The Scroletics ще забият на живо в 13:30ч. Разбира се, всичко това ще бъде гарнирано с наливна русенска крафт бира и топла скара. 

Идеята на организаторите е да разпространят добри практики за активен, здравословен и екологичен начин на живот, като същевременно се популяризират Природен парк Русенски лом и възможностите за туризъм и спорт в района. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук