Над 46 000 зрелостници на втора матура, падна им се вариант едно

0

Вариант номер 1 беше изтеглен за всички зрелостници по всички предмети на втората задължителна матура.

За разлика от матурата по български език и литература тук вариантите са само два. В 08:15 ще бъде изтеглена темата за изпита по професионална квалификация. Изпитът започва точно в 08:30.

Над 46 000 зрелостници се явяват днес на матура по профилиращ предмет или по професия. Близо 25 000 гимназисти се очаква да положат втора задължителна матура по профилиращ предмет, а около 21 000 – държавен изпит за придобиване на професионална квалификация.

Най-много зрелостници – близо 13 000, са избрали да проверят знанията си по английски език. Значителен интерес има към география и икономика, и биология и здравно образование. Тази година 1383 ученици са избрали математиката. По над 1000 души има на изпитите по философия и по предприемачество.

С изпитите са ангажирани над 7760 квестори. Близо половината от пожелалите да се явят на изпит по професия ще защитават дипломен проект, а други ще развиват изпитна тема по теория на професията или ще решават тест по теория на професията. Началото на матурата и на държавния изпит за придобиване на професионална квалификация е в 8:30 часа. Резултатите ще бъдат обявени до 7 юни.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук