Задържаха извършител на тежко криминално престъпление, завършило със смърт

0

По горещи следи в рамките на броени часове служители на РУ-Тутракан и ОДМВР-Силистра разкриха и задържаха 37-годишен мъж, извършил тежко криминално престъпление, което завършило със смърт.

Инцидентът станал около 08:30 часа вчера в силистренското село Зафирово. В полицията постъпил сигнал за намерен на улицата, в близост до дома му, 52-годишен мъж в безпомощно състояние. Пристигналият незабавно на адреса полицейски екип установил, че мъжът е мъртъв, а по тялото му има множество следи от насилие.

След извършен оглед били предприети оперативно-издирвателни действия по горещи следи. В хода на разследването  криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление – 37-годишен от същото село. Установено било, че по-рано през нощта жертвата и извършителят са били в обща компания заедно с други мъже от селото. След възникнало между тях спречкване по-младият мъж нанесъл удари с твърд предмет по главата на опонента си, причинявайки смъртта му, като преди това ограбил от него мобилен телефон и 20 лв.

Инкриминираните вещи били намерени в дома на извършителя, въпреки че той предприел действия да ги укрие, както и да заличи следите от престъплението.

Мъжът, който има криминални регистрации, е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа. За съпричастност по случая се проверява и 20-годишен, който също е задържан.

Образувано е досъдебно производство  за грабеж, придружен с убийство – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, във връзка с чл.198 ал.1 от НК.

Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Силистра.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук