Надежда: До края на годината започва изграждането на АМ Русе-В.Търново?

0

Очаква се през тази година да бъде поставено началото на строителството на магистралата Русе-Велико Търново.

Това каза управителят на Областното пътно управление в Русе Стамен Савов по време на поредната среща по темата за километричните колони от камиони по пътя между Русе и Мартен, инициирана от кмета Пенчо Милков.

По думите му, финансирането е осигурено по европрограма, има и избран изпълнител за първите два лота – Русе-Бяла и обход на Бяла. Предстоят и процедури по отчуждаване на имоти.

По думите му, финансирането е осигурено по европрограма, има и избран изпълнител за първите два лота – Русе-Бяла и обход на Бяла. Предстоят и процедури по отчуждаване на имоти. Оценката на въздействието върху околната среда обаче изтича през октомври и затова реалното строителство трябва да започне преди края на нейното действие.

Изграждането на магистралата ще облекчи трафика по главния път Русе-Бяла, наричан от русенци „път-убиец“ заради честите катастрофи.

„Хората се измориха да чакат изграждането на тази магистрала. Вярвам, че днес обявяваме реалното започване на проекта през настоящата година, което ще допринесе не само за инфраструктурното развитие на региона, но и за подобряване на икономическото му благосъстояние“, коментира областният управител Людмил Станев.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук