Най-издирвания българин се предаде доброволно

0

Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се е предал на полицията, съобщиха от МВР.

Според съобщението, действията на Банев са били доброволни, като той сам е отишъл пред затвора в София, уточниха от вътрешното министерство. Банев ще бъде предаден на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието.

От 2018 г. Евелин Банев е издирван заради наркотрафик, има издадени присъди в България и Италия. През 2021 г. бе открит в къща до украинската столица Киев. Според украинската полиция той е използвал чужди документи, а къщата е била под наем. В нея е открита нарколаборатория.

През годините името на Брендо често попада в новинарските хроники както у нас, така и по света. През 2012 г. при международната акция „Кокаинови крале“ бяха арестувани 30 души, сред тях и Евелин Банев.

Соченият за „кокаинов крал“ е известен със своята предпазливост и години наред остава неуловим за съдебната система. Разследвания до момента установяват, че той ползва няколко самоличности.

Името на Банев нашумя последно през ноември миналата година покрай случай с пълномощно, изготвено в кметството на врачанското село Тлачене. То било с дата от май 2022 г. Още тогава са били предприети оперативни действия за изясняване дали той е присъствал лично по време на заверката на документа при кметския наместник.

Банев има поставена окончателна присъда от Върховния съд през 2018 г. Тогава по обвинение за пране на пари той получи шест години затвор.

През юни 2022 г. Апелативният съд потвърди, че Евелин Банев-Брендо не може да изтърпи у нас присъдите си от Италия и Румъния.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук