Най-малко девет загинали след бури в Турция

0

Единадесет изчезнали моряци

Най-малко девет загинали след бури в Турция

Най-малко девет души са загинали при силни бури и проливни дъждове в Турция. Според министъра на вътрешните работи Али Йерликая четирима от деветимата загинали са в провинция Зонгулдак в Северозападна Турция. Други петима души, сред които три деца, са загинали при наводнения в югоизточните провинции Батман и Диарбекир.

По време на бурята в неделя в Черно море потъна и товарен кораб с дванадесет членове на турския екипаж на борда. По данни на министъра на вътрешните работи тялото на моряка е било открито в понеделник сутринта край пристанищния град Ерегли в Зонгулдак. След утихването на бурята може да започне и издирването на единадесетте изчезнали моряци.

Друг кораб, плаващ под флага на Камерун, също е потънал край турския бряг на Черно море в неделя. Товарният кораб е бил разкъсан на две от силата на вълните, но екипажът е успял да бъде изведен на безопасно място преди това.

Според министъра на вътрешните работи по време на бурята в региона са били измерени скорост на вятъра от 130 до 140 километра в час и вълни с височина от осем до девет метра.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук