Най-малко двама загинали при силни бури в Италия

0

Двама души са загинали след 48-часов почти непрекъснат дъжд, причинил наводнения в Емилия Романя, Северна Италия, потвърдиха официални лица в сряда.


В сряда италианските потребители на социалните мрежи споделиха снимки на наводнения и разрушения пред домовете си, включително снимки на потопени автомобили в Емилия Романя.

Повече от 450 души бяха евакуирани от района около Равена, а много от местните пътища бяха затворени и влаковите превози бяха преустановени.
През последните дни бури връхлетяха много части на Италианския полуостров, в резултат на което в сряда реките излязоха от бреговете си в Емилия-Романя, Ломбардия, Лигурия и Месина в североизточния край на Сицилия, съобщи информационна агенция Анса.

Във вторник следобед Министерството на гражданската защита на Италия издаде най-високата си степен на червена тревога и средна степен на жълта тревога за различни части на Емилия-Романя, както и жълта тревога за части от Сицилия.

Част от следните десет региона бяха поставени под по-ниско ниво на жълта тревога: Абруцо, Базиликата, Калабрия, Кампания, Емилия-Романя, Лацио, Молизе, Пулия, Сицилия и Тоскана.

Наводненията в Емилия-Романя доведоха до затваряне на училища, пътища, мостове и железопътни линии в много райони в сряда.

Силните ветрове в Генуа съобщават, че във вторник са отхвърлили дърво върху паркиран автомобил, а остров Капри е бил засегнат от прекъсване на електрозахранването. Съобщава се и за опасно високи нива на реките в Милано.

Емилия-Романя и много други части на Северна Италия пострадаха от тежка суша през миналата зима, в допълнение към рекордната липса на дъжд през миналото лято, която опустоши реколтата.

Според международно проучване, публикувано през 2022 г., регионът Емилия-Романя е сред частите на Европа, които се очаква да бъдат най-силно засегнати от екстремните метеорологични явления, причинени от климатичната криза.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук