Нов прием на документи в помощ на земеделските стопани

0

Предстои да бъде обявен допълнителен прием за подаване на заявления по схемата „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“, съобщават от Областната администрация в Русе.

От Държавен фонд „Земеделие“ приканват земеделските стопани, които са пропуснали да подадат заявления за схемата в първоначалния срок, да го направят в новия, който ще бъде отворен между 15 и 19 май.

От там напомнят, че съгласно Указанията за прилагане на помощта, утвърдени на 28 март, беше открит прием на заявления за подпомагане, в периода от 3 април до 13 април. В този период са били приети 36 255 заявления, от които 35 109 са се оказали допустими за подпомагане.

Предстои ДФЗ и Министерството на земеделието и храните да изготвят изменения на указанията за предоставяне на помощта, споделят още от фонда.

Същевременно до 31 май 2023 г. /включително/ земеделските стопани могат да кандидатстват в Областна дирекция на ДФЗ по постоянен адрес/адрес на управление по схемата за „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae)”.

Повече информация може да намерите на уебсайта на ДФЗ.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук