Най-младият съветник полага клетва следващата седмица

0
Най-младият съветник

Траян Тотев ще заеме мястото в Общинския съвет на Русе на внезапно починалия на 28 ноември 2017 година Валери Матеев.

Това става ясно от Решение №311-МИ на Общинската избирателна комисия. Тотев ще положи клетва като общински съветник на последната за тази година сесия на ОбС, която ще се проведе на 14 този месец. Той ще бъде най-младият общински съветник в настоящия състав на местния парламент. Роден е през 1994 година, възпитаник е на НУИ „Професор Веселин Стоянов“ град Русе със специалност „Изобразително изкуство“. През тази година завърши ОКС „бакалавър“ в Русенския университет, специалност „Бизнес и мениджмънт“, а в момента продължава своето образование в същото висше учебно заведение, изучавайки „Предприемачество и иновации“.

Тотев е заместник-председател на Националния младежки комитет на ВМРО и към момента отговаря за младежките структури в Северна България, а така също е член и на Националното ръководство на организацията.

Председателят на групата общински съветници „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Иво Пазарджиев, от чиято листа влиза Тотев, е направил предложение той да заеме мястото на починалия Валери Матеев в две от постоянните комисии – по икономическа и инвестиционна политика и по комунални дейности, както и да бъде избран за член на Специализираната комисия по общинска собственост.