Коледно надиграване в зала „Дунав“

0
Коледно надиграване

Едно от най-атрактивните събития в рамките на Коледно-новогодишния фестивал – традиционното Коледно надиграване, ще се проведе тази вечер в Русе.

Началото е от 17:30 ч. в зала „Дунав“, която ще се превърне отново в сцена за любителите на българския фолклор. Публиката ще има възможността да се наслади на завладяващите изпълнения на ФТТ „Найден Киров“, на детските танцови ансамбли „Здравец“, „Русчуклийче“ и „Зорница“ при ОбДЦКИ и ФТС „Зора“ при ОМД, както и да сподели невероятната фолклорна магия на известните в цялата страна русенски школи и клубове за народни танци, сред които „Чанове“,  „Нашенци“, „Фламинго“, „Настроение“ и „Играорци“.

Настроените в залата ще допълни и традиционното фолклорно надиграване в три категории: „Деца до 14 години“; „Мис и Мистър Танц“ и „Зрители“, като в последната категория, всеки желаещ от публиката ще може да представи индивидуално танцовите си умения с „Дунавско хоро“ и „Ръченица“. Победителите ще получат грамоти и награди, любезно предоставени от магазини „Кауфланд“ – Русе.

Ще бъде връчена и наградата за най-артистично сценично присъствие, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореографът Иван Донев.

За доброто настроение на публиката ще се погрижат солистите, хорът и оркестърът на ФТТ „Найден Киров“, както и народният хор и оркестър на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Зорница“ при ОбДЦКИ.