Най-силните българи се събраха в Канев център

0

Канев център събра най-силните българи на Държавното лично първенство по вдигане на тежести. В надпреварата, която бе официално открита днес и ще продължи до 30 юни, участват близо 450 състезатели на повече от 20 клуба от цялата страна.

„ТСК-Русе се превърна в институция в тежката атлетика и неслучайно нашият град за трета поредна година е домакин на тази инициатива.  Всичко, което е постигнато, е с много труд и сериозна организация, за което заслужавате адмирации и уважение!“, каза в приветствието си към участниците областният управител на Русе Драгомир Драганов.

Сред гостите на събитието са световните и олимпийски шампион Янко Русев, Румен Александров, както и Иван Иванов, който към момента е и старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести.

Националите при мъжете и при жените ще вдигат на 29 и 30 юни. Сред тях ще бъдат възпитаниците на русенската школа – четирикратният европейски шампион Ангел Русев и носителят на сребърен медал в изтласкването и бронзово отличие в двубоя от последното континентално първенство в София през февруари Джан Зарков, европейската шампионката от Москва 2021 при най-леките до 45 килограма Надежда Мей-Нгуен, както и Дениз Данев, четвърти от Евро 2024.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук