Наказаха съдия заради „Камък, ножица, хартия“

0
Наказаха съдия заради „Камък, ножица, хартия“

Футболната асоциация на Англия наказа съдия заради разиграването на играта „Камък, ножица, хартия“ между капитаните на два отбора преди началото на двубой, за да определи кой да бие център, съобщи BBC. Причината за това интересно решение на рефера е, че бил забравил монетата си в съблекалнята. Името на „щастливия“ съдия е Дейвид Макнамара и сега е отстранен за 21 дни.

Мениджърът на съдиите при жените във футболната Асоциация Джоана Стимпсън разкритикува „момента на лудост“ на Макнамара, дошъл преди излъчвания по телевизията мач от женската Суперлига между Манчестър Сити и Рединг.

„Съдията забрави своята монета и в този момент, в телевизионен мач, беше притиснат от времето. Беше момент на лудост. Очевидно помисли, че това е правилното нещо. Не го защитавам. Трябваше да бъде по-подготвен. Трябваше да има монета, но нямаше. Беше разочароващо. Не е прието, много непрофесионално е… Правилата на играта гласят да хвърлиш монета. Не мисля, че е нещо, което ще игнорираме. Много лошо решение“, каза тя.

Разбира се, Макнамара има право да обжалва това наказание. Това е поредният удар по съдийството при дамите в Англия, което буди огромни критики в последно време.