Наказват монаси за непристойно поведение

2
2222

Засега йеромонах Атанасий и отците монасите Ефрем и Висарион, на които той бил духовен наставник, са лишени от духовен сан и им е наложено най-тежко църковно наказание – запрещение „аргос“ , т.е., не могат да свещенослужат в църквата.

Монасите напуснаха Басарбовския манастир през януари и не са се покаяли. Срещу тях има църковно-наказателни дела, за които по устав предстои да се произнесе Епархийският съвет. Най-тежко решение очаква Висарион. За него преди 2 седмици е подадена жалба, че е ударил с бастун мъж пред съседи на общо събрание в кооперацията.

В началото на май миналата година в интернет се завъртя заснет от македонски гражданин клип, в който Атанасий обявява, че си търси мъжка компания и че предпочита млади, мускулести момчета. Епархийските съветници решават да преместят Атанасий на послушание в манастир с не добри битови условия – без ток и вода. Предполага се, че заради това Атанасий е напуснал манастира. Солидарни с духовния си старец, с него тръгват и духовните му чада – монасите Ефрем и Висарион,

2 КОМЕНТАРИ

  1. монаси-педераси
    със препъланени стомаси,
    от претупани църковни маси,
    по Басарбовските тераси
    крият се и лапат, баси!