Пл. Стоилов: Върнахме европейския блясък на Русе

10
2686

Това каза при представяне на отчета за свършеното от него и екипа му през периода 2011-2015 година досегашният кмет на града и кандидат на ГЕРБ за втори мандат Пламен Стоилов.
В подкрепа на думите си той посочи, че началото на неговия мандат е било поставено с бюджетна рамка от 84,1 млн. лева, а през тази година тя вече е 105,2 млн. лева, което е с 25 процента ръст. Капиталът на общината е бил увеличен с повече от 25 млн. лева, придобивайки 52 имота. За четири години са били привлечени над 200 млн. лева по проекти с европейско и национално финансиране, които са променили коренно облика на града.
“Всички тези резултати са постигнати дори за последните две и половина години, тъй като през първата година и половина имахме огромна дупка в бюджета и неработеща администрация, с които проблеми трябваше да се справяме”, каза Стоилов. По думите му, изпълнената почти на 100% програма за приключващия мандат ще му помогне да спечели отново доверието на русенци. Той добави, че през първата година и половина е било необходимо да “настройва машината” и да преструктурира администрацията. По думите му проектите, подготвени от предишната общинска управа, е било необходимо да бъдат почти изцяло преработвани или да се правят наново. Въпреки това, той отчете привличане на над 200 млн. лв. по проекти с европейско и национално финансиране.
Като едно от малкото неща, които не са били изпълнени от управленската му програма за мандата Стоилов посочи проектите за канализация на кварталите Средна кула и Долапите. Съгласно новите изисквания те ще бъдат включени в по-мащабен план за изграждане на канализация, включваща още гр. Мартен, гр. Тетово и с. Николово, каза Стоилов. Все пак той призна, че реални строителни дейности по него могат се очакват едва през 2017 г.

10 КОМЕНТАРИ

 1. Свикнахме да ни лъжат, ама Буратино прекалява. Какъв изобщо блясък, че чак пък европейски сте върнали, след като ви бива само да крадете? То бива наглост, но това е нещо невиждано.

 2. Пламен Стоилов наистина възвръща каростата на нашия град. Няма как да му се отрече. Всеки път когато имам гости от друг град ми казват колко хубав е града и, че преди няколко години не е бил толкова хубав.Това не е случайност. Града наистина възвръща своя блясък!

 3. Когато кмета си разбира от работата, а не търка само стола като предните, естествено, че градът ще върви напред. Продължавайте г-н Стоилов русенци сме с вас!

 4. Блясъкът на Русе може да се види в недовършения цирей, наречен с гръмкото име “Булстрад Арена”????, в дупката на кръговото, в трапа до Кауфланд, в изумително широкия??? тротоар /с тясната и затворена улица/ на страната на х-л Космополитън, за двете “Златки” от фонтана до гимназия “Хр. Ботев” пък да не споменавам, но най-хубавото е, когато завали малко дъжд, как градът ни се превръща в една малка Венеция!
  А, пропуснах и гордостта на кмета – кривия бул.”Тутракан” с хлътналите тротоари и т. нар. “велоалеи” с препятствия за колоездачите…
  Та, този човек е отново мераклия за кмет?!!!!

 5. Абе колкото и да плюят платените тролове истината е една. Русе пак стана красив и перспективен град. В това спор няма. А троловете да драскат каквото искат. Това няма да промени нищо на изборите, защото избирателите не стоят пред мониторите по цял ден да им четат глупавите коментари. Избирателите са навън и се радват на възвърнатата красота на любимия си град!

 6. Така е. Няма как да се отрече, че Русе отново си възвръща позициите на водещ град в България. Ако Йотов имаше хал хабер от европроекти и не беше забатачил всичките до един и общината не беше пълна с вечни некадърни червени кратуни града вече щеше да е светлинни години напред. Но заради Йотов Стоилов трябваше първо да изрита безделниците на Йотов и да сформира качествен експертен екип, който да реши проблемите създадени от Йотов. Реално кмета за 2 години постигна повече от колкото Йотов за 6…

 7. Давайте все така целеустремено кмете. Имате още много работа да вършите. Втория мандат вече и кварталите ще преобразите!

 8. До: Мая Стоянова
  Мадам, коментарът Ви би бил по-уместен, ако започваше с думите “ВЗЕМАЙТЕ все така целеустремено кмете… “

 9. Въпреки троловете на ГЕРБ, русенци виждат какъв е резултата от управлението му!Последните години ни върнаха в едни отдавна забравени времена, когато за да получиш работа, да приемат идеята ти, или да ти решат проблема, трябва първо да докажеш лоялност към партията или кликата, които управляват.

 10. Град Русе може да е хубав град, с хубав център …. какво да кажем за кварталите и тротоарите??? А Вие, уважаеми русенки, докато вървите по очуканите тротоари колко чифта обувки скъсахте??? Нека г-н Стоилов да каже кога ще поправи и тротоарите, вместо да се чуди къде да слага “цигуларчета” и “пеещи фонтанчета”!