Намаляват новоустановените случаи на заразяване с COVID-19

0

Намаляват новоустановените случаи на заразяване с COVID-19 у нас. Това става ясно от съобщените на редовния сутрешен брифинг данни от секретаря на оперативния щаб доц. Димо Димов.

За последните 24 часа са регистрирани 23 нови случая, което е с 10 по-малко от вчера. С тях общият брой на  COVID-19 у нас става 2004, настанените за лечение в болнични заведения са 368 души, от които 50 са в ковид-отделения..

Нови случаи в Русенско няма, 9 от новите случаи са в София, четири – в Ямбол, по два в Плевен и Благоевград, в Бургас, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Сливен и Хасково има по един нов случай.

Общо активните случаи в страната са 1435. 13 от новоустановените заразени са настанени в болница. Сред тях има и една положителни проба на 4-годишно дете, което е настанено в Специализираната болница за активно лечение по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“ в София.

Има и четири нови случая на коронавирус при медицински персонал, с което общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 218 души.

Излекувани са вече 476 пациенти. Понастоящем в страната са хоспитализирани 368 лица, от които 50 са на интензивно лечение.