Театрите в Русе – сред най-реномираните в страната

0

ДТ „С. Огнянов“ и Държавният куклен театър в Русе се нареждат сред най-реномираните театри в страната за 2020г.

Това показват резултатите от комплексната оценка за дейността на държавните културни институти в областта на сценичните  изкуства през 2019 година. Тази оценка се дава от Министерството на културата на базата на резултати и фактори, реализирани в рамките на изминалата година.

В общата класация ДТ „С. Огнянов“  е на трето място със 114 от максимални 150 точки.

В същата класация с отличен резултат е и Кукления театър в Русе с обща оценка от 111 точки, което му отрежда 6-то място в страната.

Сред критериите, по които се осъществява комплексната оценка на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства са прилагане на нови технологии и използване на модерни дигитални средства при продуцирането и промотирането на спектакли, усвояване на нови практики в управлението, състояние на трупата и надеждност на техническия екип, както и връзките с местната власт. Оценявани са още финансова ефективност, креативност и качество, селекции за национални форуми, номинации и награди, участие в международни турнета и фестивали, PR кампании и акции, фен страници, интернет страница и блогове.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал