Намаляват телефонните измами, само един „ало“-измамник задържан в Русенско

0
Мними полицай и лекар

Това съобщиха от областната дирекция на МВР в отговор на запитване на „Русе нюз“. Общо от началото на годината регистрираните случаи на телефонни измами са 9, срещу

57 за същия период на миналата година. При тях тогава са били задържани 8 лица.

Като една от основните причини за намаляване броя на телефонните измами от полицията оценяват извършената в сътрудничество с медиите превантивна дейност. От там отчитат, че говоренето по темата е помогнало на мнозина да не станат жертва на измамниците. Затова от ОД на МВР са подготвили нова информационна брошура, в която разясняват основните схеми, по които работят измамниците. Те ще се раздават от инспекторите в районните управления на „Полиция” на хора, които нямат достъп до вестници, интернет, електронни медии.

Схемите, по които работят измамниците са свързани с искане на пари за лечение на близки, с нещастни случаи, мними печалби от томболи, награди от търговски вериги и др., припомнят от полицията. От там препоръчват на всички, които получат подобни обаждания, да информират органите на реда и да се свържат с близките, за които са били информирани в обаждането.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук