Пореден гаф на управляващите, уволниха зам.-министър часове след назначението

0

Часове, след като членовете на двете официално управляващи партии – БСП и ДПС, „се покаяха и поискаха прошка“ от хората, протестиращи шести ден срещу „повишението“ на депутата от ДПС, експертният кабинет на Орешарски обяви назначаването на петима зам.-министри. Един от тях е Иван Валентинов Иванов, който бе определен за заместник на Цветлин Йовчев в МВР.

Според кратката му визитка от съобщението на правителствената пресслужба, в последните шест години е главен юрисконсулт на „Билдинг Строй Експрес“ ЕООД. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех“ ЕООД в Шумен.

Проверка на в. „Капитал“ в информационната система ДАКСИ обаче показва, че през 1995 г. Иванов става управител на шуменския клон на силовата групировка СИК. С нея е свързан и баща му – бизнесменът Валентин Иванов – Шошо.

Информацията бе мигновено разпространена в много медии и предизвика реакцията на вътрешния министър, който часове по-късно поиска оставката на новоназначения си заместник. Около 22 ч. снощи на сайта на правителството се появи съобщение, че премиерът е уволнил заместника на Цветлин Йовчев.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук