НАП и МВР заедно срещу трансграничните далавери с автомобили

0

Публичните изпълнители от офиса на НАП Русе, съвместно със служители на МВР, запорираха автомобили на длъжници, регистриращи значителен брой леки коли в България, които след това се управляват зад граница, съобщават от приходното ведомство.

Установени са случаи, при които румънски граждани, чрез договор за покупко – продажба с фирми – регистратори, регистрират автомобили на територията на нашата страна, а ги управляват в чужбина с пълномощни. Поради значителни разлики в таксите за вписване на употребявани МПС в Румъния и България, автомобилите се регистрират като собственост на български търговци, които не развиват стопанска дейност и се създават единствено с тази цел. Последица от тези действия е избягване на плащането на задължения, които са в особено големи размери.

Благодарение на извършения анализ и отличната координация между институциите, публичните изпълнители, заедно с органите на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Русе, предприеха своевременни съвместни действия с цел предотвратяване автомобилите да напуснат трайно територията на България. Наложени са запори, извършени са опис и изземване на автомобилите, непосредствено след тяхната регистрация на територията на КАТ- Русе.

Иззетите превозни средства ще бъдат предмет на публична продан с оглед погасяване на неплатените задължения към държавата.

Съвместните действия на двете институции продължават.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук