Касапница в Япония: Нападател уби 19 души в пансион за инвалиди в Япония

0
29
19 души

Това съобщават медиите в Страната на изгряващото слънце. Нападението, при което загинаха 19 души, е извършено в център за инвалиди, в който са настанени за продължително лечение или рехабилитация 149 души на възраст от 18 до 75 години.

26-годишният мъж се е предал сам в полицейски участък около час след нападението. Той е носел със себе си цяла чанта с ножове, съобщи полицията на префектура Канагава.

19 душиНападението е било извършено преди разсъмване. По това време там дежурели обикновено осем служители. Най-вероятно нападателят е успял да влезе през счупен прозорец. Следователите открили такъв на първия етаж, а наблизо бил намерен чук. Престъпникът нанасял удари с нож по шиите, ръцете и в областта на гърдите. Полицията потвърди за 19 загинали. Двайсет души са в тежко състояние. Ранените са приети в различни токийски болници.

Според предварителна информация по-рано нападателят работел в същия дом. Арестуван е за опит да убийство и незаконно проникване. Следователи се опитват да установят какви са мотивите за кървавите убийства. Според тях той таи силна неприязън към хора с увреждания.