„Напоителни системи“ в Русе протестираха срещу кадровите рокади в дружеството

0

Протест срещу кадровите рокади в дружеството проведоха тази сутрин служители на „Напоителни системи“ – клон „Долен Дунав“ в Русе. Хората научили от Търговския регистър, че Бордът на директорите на дружеството е свалил от поста Трифонова и останали изненадани от това решение. Те твърдят, че за уволнението й не са посочени мотиви, притеснени са и че това се случва в активния напоителен сезон.

Пред сградата на областната и общинската администрации в Русе те се обявиха в защита на управителката си Миглена Трифонова, която е на поста от пет години. Причина за недоволството е, че според тях се подготвя нейната смяна.

Служителите издигнаха транспаранти с надписи „Подмяна на промяната“, „Не на подмяната!“, „Не проваляйте напоителния сезон, запазете работещите отводнителни системи“.

„Искаме бордът на директорите на „Напоителни системи“ да отмени решението си за прекратяване договора за управление на Миглена Трифонова“, каза Хрипсиме Хвалевска – финансов контрольор в клон „Долен Дунав“ и председател на синдикалната организация в дружеството към КНСБ.

Тинка Борисова, която замества от десетина дни Миглена Трифонова, тъй като отсъства от работа, обясни, че не е виждала писмено решението на борда, но такова имало. По думите й Трифонова е съумяла да сплоти служителите и стои зад всеки един. „Тя се докосна до всички обекти. Имаше помпени станции, в които не беше стъпвал управител. Работници с над 20-годишен стаж видяха за първи път управител в нейно лице“, обясни Борисова.

Диана Иванова – ръководител на отдел в клон „Долен Дунав“, свързан с отводняването и с обектите, предпазващи от вредното въздействие на водите, каза, че благодарение на Миглена Трифонова в момента работят осем помпени станции. „Всеки ден нещо се руши, а тя е човек, който гради. Работя в системата от 2008 година и мога смело да твърдя, че вече работим с институциите. Ние сме една сплотена машина, едно колело, което се завъртя“, обясни Иванова.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук