„Направи добро за непознат“ и „Климатичар“ осигуриха уют за деца с увреждания

0
259
уютна среда

В нова, уютна среда са вече обитателите на Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания с потребност от постоянна медицинска грижа в Русе.

С обединените усилия на Фондацията и фирмата в сградата, обитавана от децата, бяха монтирани две климатични системи. По-голямата е монтирана в залата за кинезитерапия и така децата вече ще могат получават рехабилитация ежедневно, на топло.

Друга, по-малка система е монтирана в стая с две бебета – последната стая в центъра, която до момента е била без климатик. А постоянната температура е важен фактор за състоянието на бебенцата.

Климатиците са изключително необходими и променят средата за децата, които са с много тежки диагнози.

Стойността на системата в залата за кинезитерапия с монтажа възлиза на 1700 лв., които „Климатичар“ дариха изцяло. Системата е реновирана и почистена до ниво „безупречна хигиена“. Със съдействието на „Автосвят“, за сметка на автосервиза е извършено прахово боядисване, след което е монтирана в център “Слънчо”.

Втората система, на стойност 600 лв., е поета от фондация “Направи добро за непознат”. За двете системи „Климатичар“ поема и сервизна гаранция от 1 година.