Народното събрание заседава 2 пъти днес

0

Две заседания в един и същи ден ще има Народното събрание днес, става ясно от интернет страницата на парламента.

Първото е редовно – от 9.00 ч., второто – извънредно, свикано по искане на 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС, е за напрежението между НАТО и Русия, и ще започне в 15.30 часа.

В рамките на редовното заседание се предвижда депутатите да започнат работа с прекратяване на пълномощията на Александър Тодоров от „Има такъв народ“, след подадена от него оставка, и с обсъждане на проект на решение за попълване на състава на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. В проектопрограмата за тази седмица е и първото четене на промени в Закона за опазване на околната среда и годишните доклади на Комисията за регулиране на съобщенията за 2020 г.

Извънредното заседание от 15.30 ч. включва една единствена точка – изслушване на министър-председателя Кирил Петков, министъра на отбраната Стефан Янев, министъра на външните работи Теодора Генчовска и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и по разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.