Нашествие от комари в Русе

1
обработка на зелените площи

Истинско нашествие от комари, нападна Русе през последните дни. Хората масово  се оплакват, че не могат спокойно да излизат по улиците в късните часове. Комарите са навсякъде – в центъра, в парка и по детските площади. Най-търсени през последните дни се оказаха репелентите, а въпреки топлото време, хората споделят, че затварят плътно прозорците за да се предпазят от хапещите насекоми. Оказа се, проблемът „комари” е само на Дунавските общини, а държавата е абдикирала от проблема. Пари в държавната хазна за борба с комарите няма, всеки се справя както може, коментира  пред екипа ни кмета на Русе Пламен Стоилов. Вероятно липсата на финансиране от държавата е причината малките общини да не могат да си позволят да заделят средства от скромните си бюджети за борба с хапещата напаст.

Друг проблем е, че в Румъния не се пръска срещу насекомите, въпреки че голяма част от тях идват от блатата. Обещанието на администрацията е, че ще продължи с пръскането срещу комари колкото е нужно. Преди 2 седмици фирмата спечелила обществената поръчка направи третиране, но след последвалите дъждове то се  оказа неефективно.

1 коментар

  1. Ясно – пак са ни виновни: румънските блата, последвалите дъждове, Второто нашествие на марсианците… Само кметът на Русе и фирмата спечелила обществената поръчка – невинни!!!