Национал на Гана подсилва защитата на „Дунав“, привличат румънец и македонец

0
230
„Дунав” подписа

Национал на Гана подсилва защитата на „Дунав“, съобщи треньорът Людмил Киров. Това е 29-годишният Самуел Инкоом. Той играе като десен бек. Освен че е обличал екипа на националния отбор на страната си, в CV-то си Инкоом има записани и мачове в груповата фаза на Шампионска лига с отбора на Базел.

През 2017 г. Инкоом игра в родното първенство като футболист на „Верея”, а след това продължи кариерата си в суданския Ал Мерейх Омдурман.

„Инкоом е футболист, какъвто не е играл в Русе, много съм доволен”, каза Киров. Договори с „Дунав” подписаха още завърналият се в отбора бивш капитан Диян Димов, преотстъпеният от „Берое” защитник Емин Ахмед, както и дошлият от „Ботев” /Гълъбово/ Свилен Щерев.

Селекцията върви по план, надявам се, че съставът ще бъде оформен още преди заминаването за лагера в Анталия”, каза още Людмил Киров. На проби в отбора е пристигнал македонският защитник Исаевски. В близките дни се очаква „Дунав” да подпише договор с македонеца Александър Исаевски и с Драгош Фирцулеску от Румъния, които вече тренират с отбора. Божидар Васев също остава в „Дунав”.

На 17 януари отборът ще играе контрола с Ботев Враца в Правец, а два дни по-късно заминава на лагер в Анталия, където има уговорени и пет контролни мача в периода между 22 и 31 януари.