Днес е последният ден без глоби за винетки

0
За два часа

Днес е последният ден, в който шофьорите няма да бъдат глобявани, ако се движат без винетки по републиканската пътна мрежа. Ако карате по републиканските пътища без платена такса, глобата е от 300 до 3000 лева.

Изтича и срокът, в който всички нередности, свързани с продажбата на електронни винетки, трябва да бъдат отстранени.

Заради редицата проблеми, възникнали при старта на продажбата, с постовете си се разделиха шефът на АПИ инж. Светослав Глосов, директорът на Националното ТОЛ управление Антон Антонов и още двама чиновници.

Бум на търсенето се очаква в края на януари, дотогава винетки трябва да се продават на 4 500 места в страната. Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова предупреди, че на много места в страната се продават електронни винетки и всички трябва да са изрядни на пътя:
„Около 6000 са точките в държавата вече, от които могат да бъдат закупени електронни винетки без безкрайните възможности на електронното пространство. Имам предвид мобилните приложения на А1 и на „BG TOLL“, двата сайта „vinetki.bg“ и „bgtoll.bg„. Няма причина някой да се движи по републиканската пътна мрежа без платена пътна такса“.