Не се налага грипна ваканция в национален мащаб, без онлайн-обучение в Бургаско

0

Към настоящия момент здравните власти се справят със ситуацията и не се налага грипна ваканция в национален мащаб.

Това каза на брифинг в Министерския съвет служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев. По думите му, пикът на грипа се очаква да бъде след 10-15 дни, затова ще се вземат мерки в съответните области, а не в национален мащаб. В Бургаска област е по-натоварена ситуацията с грипа, затова там ще има  краткосрочна ваканция за децата, посочи министърът. Такова е било мнението и на местните власти.

Меджидиев добави, че не става въпрос за предходната ковид ситуация, а за обикновена грипна вълна. Не се налагат специални мерки, посочи министърът и призова всички да избягват места, където се струпват много хора, както и посещенията в молове и кина.

Във връзка с преустановяването на учебните занятия в присъствена форма на територията на Бургаска област служебният министър на образованието Сашо Пенов допълни, че ще издаде заповед тези четири дни да се обявяват за неучебни без обучение в електронна среда.

„Четири дни няма да повлияят сериозно върху преподаването на съдържанието на учебните предмети. Ако се усложни обстановката в област Бургас и се наложи второ прекъсване на учебния процес, тогава вече ще обсъдим възможността за обучение в електронна среда“, каза Сашо Пенов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук