Не се очакват нови упорити мъгли

0
1825
мъгла и опасно намалена видимост

Според прогнозите, периодът на спокойно, с относително високо налягане време е отминало и започва промяна, с повече динамика, поради което продължителни и трайни мъгли, поне до края на месеца, няма да има.

Синоптичната прогноза обаче няма да зарадва скиорите и сноубордистите. Евентуалните превалявания ще бъдат предимно слаби и тъй като температурите са доста по-високи от обичайните, снеговалеж, но не такъв, че да се натрупа снежна покривка, не се очаква. Тази година зимата засега върви по-топла и с много оскъдни валежи, но това се е случвало и друг път, не е необичайно, подчертават метеоролозите.

Днес ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове, но валежи не се очакват. След обяд вятърът от запад ще се усили, като в Дунавската равнина ще бъде до силен. Максималните температури ще са по-високи от обичайните за месеца и ще бъдат между 9° и 14 градуса.

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, най-късно в Дунавската равнина и североизточните райони. От северозапад ще проникне по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.