Неизградения колектор причина за наводненията

1

bul_hr_botev-navodnen04Това става ясно от думите на шефа на общинската дирекция „Сигурност и управление при кризи” Спасимир Димитров. Поради това, че колектора не работи, водите от двата квартала „Дружба” и „Чародейка” се стичали по бул. „Христо Ботев”. От фирма „Мели”, които имат ангажимент да чистят шахтите, отваряли капаците за да може да се изтече водата, след което отново ги затваряли. Канализацията явно е в изправност, защото час след спирането на валежа огромните „езера“ вече се бяха оттекли.

Колекторът е неотменна част от проект на стойност 58 милиона евро, отпуснати по програма ИСПА и от държавния бюджет. Първоначалният график предвиждаше рехабилитацията на ВиК-мрежата, изграждането на новата пречиствателна станция и колекторите, да приключи на 29 декември 2010 г. Заради забавяне от страна на изпълнителя – „Строително-предприемачески холдинг“, срокът не беше спазен. От бенефициента по програмата – Министерството на регионалното развитие и благоустройството успяха да издействат едногодишна отсрочка. И този срок обаче не беше спазен, и на 27 декември 2011 г., вместо на целия проект, премиерът, тогава Бойко Борисов, преряза лентата само на пречиствателната станция.

Ако има нещо добро в цялата работа, то е, че от МРРБ са успели по някакъв начин да омаят чиновниците в Брюксел и поне засега опасност да връщаме парите по договора няма.

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук