Неваксинираните българи ще влизат в Кипър само с PCR

0
Снимка: Unsplash

От 19 август 2021 г., четвъртък, Кипър въвежда за пристигащите от България, които не са ваксинирани, изискването да представят отрицателен PCR тест за Covid-19, направен в последните 72 часа в оторизирана лаборатория, съобщиха от външното ни министерство във вторник.

Остават изискванията за онлайн регистрация cyprusflightpass.gov.cy и до 24 часа преди планирания полет да изпратят този формуляр, заедно с копие от документа с негативен PCR тест. След това трябва да получат на мейла си разрешение за влизане в Република Кипър.

Остават облекчените условия за българските граждани, които имат право на пребиваване в Кипър и разполагат с „жълт лист“, както и за българските граждани, които имат право да влизат в Кипър по силата на Виенската конвенция. Те могат да си направят PCR тест за собствена сметка при пристигането на летището в Кипър, като до излизането на резултата от теста остават под домашна карантина

Българските граждани, които са ваксинирани и разполагат със сертификат могат да влизат без тест – само с онлайн регистрация, придружена с копие от сертификата, и да имат разрешение за влизане в Кипър.