Европейската прокурорка отговори на Рашков: Битите не искаха да свидетелстват

0

Европейският прокурор Вероника Трифонова, наблюдавала делото за побоя срещу трима младежи зад колоните на Министерския съвет миналото лято, заяви, че двама от тях не са искали да свидетелстват. Не е имало достатъчно доказателства за престъпление, извършено срещу тях и затова делото е прекратено. Разследването обаче продължава за телесна повреда, нанесена на Евгени Марчев.

Позицията на Трифонова бе разпространена от пресцентъра на прокуратурата, след като във вторник сутринта вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че тя е прекратила делото, а след това е станала европейски делегиран прокурор в службата на Лаура Кьовеши.

Трифонова обясни, че е било образувано дело за побой срещу трима души. За двама от тях разследването е прекратено и те не са обжалвали.

Рашков обвини МВР и прокуратурата в саботаж на проверките за полицейско насилие

„Отделно от това следва да се посочи, че в хода на извършената проверка тези лица са отказали да се явят, както в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, така и пред наблюдаващия прокурор с оглед даване на сведения за изясняване на фактическата обстановка по случая. Двамата са отказали и писмено да дадат обяснения“, пише в позицията на Трифонова.

От прокуратурата добавят, че считат действията на Рашков за опит за намеса в работата на прокурорите и за уронване на престижа на съдебната власт. Те ще сезират български и европейски инситуции.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили