NEXO се споразумя със САЩ, плаща глоба от $65 милиона

0

Криптобанката NEXO е постигнала споразумение с регулаторните органи в САЩ, се казва в съобщение до медиите. От NEXO посочват, че са постигнали окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA), Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), и още институции.

От компанията посочват, че не са налице каквито и да било твърдения или обвинения от страна на федералните регулатори на САЩ, че NEXO е участвало в измама или клиенти на NEXO са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. И допълват, че това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Като част от споразумението с регулаторите в САЩ, NEXO трябва да плати глоба от 45 милиона долара. Компанията се е съгласила и да прекрати продажбата на нейни продукти на американски инвеститори.

С това американските регулатори приключиха своите всеобхватни проверки на дейността на NEXO, касаещи бизнеса на компанията, се посочва в съобщението.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук