Незаконен склад с храни с изтекъл срок на годност откриха в Горна Оряховица

0
259

Продукти с изтекъл срок на годност са открити в незаконен склад в Горна Оряховица, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново

Продуктите били открити при извършена съвместна проверка със служители на Районното полицейско управление в Горна Оряховица в складово помещение, ползвано от 42-годишен мъж от железничарския град. Складът няма регистрация, а неговият ползвател – 42-годишен мъж от Горна Оряховица, е криминално проявен и осъждан.

Там били установени хранителни стоки, тестени и сладкарски изделия без документи, удостоверяващи произхода и качеството им, а складът е незаконен и не отговаря на установените санитарни и хигиенни изисквания.

Помещението е запечатано, хранителните стоки предстои да бъдат унищожени, а на ползвателя на помещението ще бъде съставен акт. По първоначална информация актът ще бъде на стойност около 2000 лв.

Това е втори случай на склад във Великотърновско в който се съхраняват стоки с изтекъл срок на годност. Подобна бе ситуацията с помещение в областния град, в което от месеци са запорирани негодни за консумация храни.